De Brabantse Wal

Cinema Paradiso is een Filmhuis in de de drie bioscopen die samen C-Cinema vormen: Cinema Kiek in de Pot in Bergen op Zoom, City bioscoop Roosendaal en Cine-Service Etten-Leur. Per speelweek (donderdag t/m woensdag) zijn meestal twee verschillende films te zien, die geselecteerd worden door een groepje vrijwilligers dat ‘de filmclub’ draait. De selectie vindt plaats op basis van kwaliteit, niet uit commerciële motieven. Doel is met kwaliteitsfilms een culturele aanvulling te bieden in het door populaire publieksfilms gedomineerde bioscoopaanbod.

De Brabantse Wal is prachtig, maar ook kwetsbaar. Dat is de boodschap van de natuurfilm van Mark Kapteijns. De boswachter en natuurfilmer werkte de afgelopen tijd aan de film. Drie dagen in de week werkt Kapteijns als boswachter en twee dagen in de week als natuurfilmer. De afgelopen tijd gebruikte hij deze twee dagen per week om de Brabantse Wal op haar mooist in beeld te krijgen.

“Het is eigenlijk een stukje Nederland waar de variatie van de natuur en de menselijke activiteit heel erg aanwezig is. En toch kan de natuur aanwezig zijn in zo’n druk stukje van Nederland.”

De mens en de natuur zijn lang goed samen gegaan zijn in de Brabantse Wal. Dat betekent niet dat de natuur er geen last van heeft. Mark Kapteijns wil met zijn film laten zien dat we zuinig moeten zijn op de natuur. “De Brabantse Wal is een bijzonder gebied, maar het is er wel enorm druk. Ik hoop dat mensen de film ervaren zoals ik hem heb bedoelt. Je beleeft tijdens de film de Brabantse Wal.”

Tijdsduur

59 minuten

Kijkwijzer

Tijdsduur

59 minuten

Kijkwijzer

De Brabantse Wal

Selecteer tijdstip en betaal direct

Reset alle filters

Selecteer tijdstip en betaal direct

Bergen op Zoom

30 mei 2023 20:30

Roosendaal

31 mei 2023 20:30