Dalva Fr/NL

Het plaatsen van een recensie is mogelijk via IMDB.

87 minuten | Drama | Nederlands ondertiteld

Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

Nog geen draaitijden beschikbaar, deze komen snel beschikbaar.
Omschrijving

Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.
Regisseur
Emmanuelle Nicot
Genres
Drama
Tijdsduur
87 minuten
Taalversie
Frans
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
Releasedatum
3 mei 2023
Kijkwijzer

Cast

  • Zelda Samson
  • Alexis Manenti
  • Fanta Guirassy